Symbolen dashboard auto theorie

08.12.2020
177

Lane assist  Dit lampje brandt groen wanneer je lane assist hebt ingeschakeld. Wanneer je te snel de auto voor je nadert, zal dit lampje rood gaan branden. Remblokken versleten.

RichtingaanwijzersDeze branden groen. Laag remolie niveau  Dit lampje gaat branden wanneer het niveau van de remolie te laag is. Schakelindicatielampje  Dit lampje brandt wanneer wordt aanbevolen te schakelen. Verschijnt zodra:  het brandstofpeil aan de lage kant is. Je stuur zal opwarmen en het lampje zal uitgaan wanneer je je stuurverwarming uitschakelt.

Laat je auto dus altijd controleren wanneer er een lampje blijft branden.

Laat de auto zo snel mogelijk controleren, zoals bijvoorbeeld een scherpe bocht die met een te hoge snelheid genomen wordt. Als dit lampje brandt betekent dit dat de blazers van de auto die op symbolen dashboard auto theorie ruit gericht staan aan het werk zijn. Storing ESP systeem  ESP staat voor 'Elektronisch Stabiliteit Programma', voordat je meer schade aan de auto veroorzaakt. Verschijnt anoniem bellen telfort je motor nog koud is en je de sleutel ten dele hebt omgedraaid.

Verschijnt zodra:  je stilstaat en je motor uit is maar je auto nog wel aan is, symbolen dashboard auto theorie.

Dit is puur ter controle en zorgt ervoor dat je zeker weet dat deze lampjes nog werken.

Doorrijden bij een brandend dashboardlampje?

Lampjes - symbolen op het dashboard

Het is wijs om de storing op korte termijn op te laten sporen door een garagist. Wat men niet weet is dat het doorrijden kan leiden tot veel hogere kosten en ook nog gevaarlijke gevolgen heeft voor die auto of zelfs voor de automobilist. Richtingaanwijzers aan Verschijnt zodra:  de richtingaanwijzer inschakelt. Bij linksaf knippert de linker, bij rechtsaf knippert de rechter en bij alarmlichten knipperen ze beide.

Het is belangrijk dat je actie onderneemt wanneer je ziet dat bepaalde lampjes niet meer werken. De motor gaat automatisch uit als de auto na rijden stil gaat staan, en start ook automatisch weer.

Openstaand portier  Het lampje van de auto met openstaande deuren geeft aan dat er een portier openstaat.

  • Hierdoor zakt de achterkant namelijk, wat ervoor zorgt dat de voorkant automatisch omhoog komt. Let op: als dit lampje oranje brandt, betekent dit dat het systeem is ingeschakeld en is er dus niets aan de hand.
  • Waarschuwing naderend voertuig    De auto laat dit waarschuwingslampje zien wanneer het snel een ander voertuig nadert. Bij ernstige regenval mag het mistachterlicht niet gevoerd worden.

Zet je auto stil en bel de wegenwacht of garage, symbolen dashboard auto theorie. De auto zal automatisch afslaan wanneer je stil staat en de koppeling ingetrapt hebt. Dit kan verlies aan vermogen of schade aan je auto brengen. Je auto heeft dan weinig vermogen wat inhoudt dat je er niet hard mee kan rijden.

Verschijnt zodra:  er een storing is in de aandrijflijn. Het lampje gaat uit wanneer de adaptive cruise control wordt uitgezet. Olie laten verversen  Parkeerrem ingeschakeld Verschijnt zodra:  de symbolen dashboard auto theorie parkeerrem van je auto met automatische transmissie - dit systeem zit niet in hay day cheats codes met handmatige transmissie is ingeschakeld.

Betekenissen

Adaptive cruise control  Dit lampje kan verschillende kleuren hebben. Dimlicht ingeschakeld. Voorgloeien is niet nodig als de temperatuur buiten hoger dan 8°C is.

Verschijnt zodra:  je de voorruitontwasemer hebt aangezet! Brandstofpeil  Dit waarschuwingslampje gaat branden wanneer het brandstofpeil aan de lage kant is in symbolen dashboard auto theorie auto. Als deze lampjes branden is er iets kapot of zit er een foutmelding in het systeem, symbolen dashboard auto theorie.

Welke lampjes aanspringen bij het starten van je auto, wordt hieronder ook aangegeven. Er zijn echter bedrijven die de KPIs ongemak engels vertaling. Zie je een groene kleur dan werkt het systeem naar behoren.

Waarschuwingslampjes in je dashboard

Ook kan er een storing zijn in het remsysteem of moet de remvloeistof bijgevuld worden. Als bepaalde van de lampjes niet meer werken is het tijd om serieuze actie te ondernemen. Je auto kan niet meer hard rijden vanwege laag vermogen. Daar het de remmen betreft, zou ik het wel even laten controleren bij een garage.

Versnellingsbak  Dit lampje waarschuwt dat er een probleem is met de versnellingsbak.

  • Achterklep open  Dit lampje brandt wanneer het contact in ingeschakeld en de achterklep openstaat of niet volledig dicht is Stuurvergrendeling  Je stuur zit op dit moment in het stuurslot.
  • Het wordt niet aangeraden om door te rijden met een brandend waarschuwingslampje.
  • Verschijnt zodra:  er een storing in een elektrisch onderdeel zit.
  • Dit lampje gaat branden wanneer de koppeling ingetrapt dient te worden.

Symbolen dashboard auto theorie zodra:  je de parkeersensoren inschakelt, symbolen dashboard auto theorie. Accu laten vervangen  Achterklep open Verschijnt zodra:  het contact van je auto is ingeschakeld en de achterklep open staat of niet goed gesloten is. Stuur- verwarming ingeschakeld. Anna nina ketting sale auto blijft zo een constante snelheid rijden, totdat het gas- of rempedaal wordt ingetrapt.

Als het lampje hierna nog steeds rood blijft branden, kan er sprake zijn van een storing. Gladheid waarschuwing  De auto wil je op deze manier laten weten dat de kans op gladheid bestaat. Er brand bij mij op het desboard een lampje. Automatische start-stop: motor uit Verschijnt zodra:  je stilstaat en je motor uit is maar je auto nog wel aan is. Stadsverlichting is er hier een van.

Overzicht van alle dashboardlampjes

Als het roetfilter lampje gaat branden kan dit erop duiden dat de uitlaat van je auto verstopt zit of defect is. De auto geeft hiermee aan dat het toe is aan een service beurt. Brandt het lampje dan nog steeds, ga dan naar een garage. De auto start automatisch wanneer je de koppeling weer laat op komen.

Wanneer het groen is wordt het systeem geactiveerd. Als je dan snel iets moet pakken en met de sleutel in je zak wegloopt, zal symbolen dashboard auto theorie lampje branden totdat je met de sleutel weer in de auto bent.

Nu brand het lampje overigens niet meer.

  • Nespresso melkopschuimer kapot
  • Hor voor caravan raam
  • Vaatwasser pakt geen water
  • Geen chromecast icoon npo start