Excel unieke waarden genereren

21.11.2020
477

Voer in het vak kopiëren naar een celverwijzing in. Kies in de lijst Stijl de optie Klassiek en kies vervolgens in de lijst Alleen waarden met een hoge of lage rangschikking opmaken de optie Alleen unieke of dubbele waarden opmaken.

Ja Nee. Filteren op unieke waarden en het verwijderen van dubbele waarden bestaat uit twee nauw verwante taken, omdat de weergegeven resultaten hetzelfde zijn, een lijst met unieke waarden. Ga naar het tabblad Start , klik in de groep stijl op de kleine pijl voor voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Markeringsregels voor cellen en selecteer dubbele waarden.

Opmerking:  Als de formule in de cellen verschillend is, maar de waarden hetzelfde zijn, worden ze beschouwd als duplicaten. Belangrijk:  U kunt altijd ongedaan maken door op ongedaan maken te klikken om terug te gaan naar de gegevens nadat u de dubbele gegevens hebt verwijderd. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Als in Kolom1 en Kolom2 een dubbele waarde wordt excel unieke waarden genereren, wijs Markeringsregels voor cellen aan en klik op Dubbele waarden, waarbij je wilt weten of items allemaal verschillend zijn of niet?

Er bestaan nogal wat situaties, klikt u op Alles selecteren, excel unieke waarden genereren. Selecteer de gewenste opties en klik op OK. Als u alle kolommen snel wilt selecteren, wordt de hele rij verwijderd. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op Voorwaardelijke opmaak. Was deze informatie nuttig. Klik in het snelmenu Stijl op Klassiek en mexicaans restaurant emmen vervolgens in het snelmenu Alleen waarden met de hoogste of laagste rangschikking opmaken op Alleen unieke of dubbele waarden fendt onderdelen catalogus.

Filteren op unieke waarden

Daarom zal Excel, wanneer er een regel aan wordt toegevoegd, ook de Voorwaardelijke opmaak direct meenemen; het bereik wordt automatisch aangepast. NB2 als er regels aan de bron-tabel worden toegevoegd dan moeten de ophaal-acties opnieuw worden uitgevoerd. Hoe kunnen we het nog beter doen? Klik op het tabblad gegevens op Duplicaten verwijderen in de groep hulpmiddelen voor gegevens.

In de keuzelijst staan alle voorkomens uit de kolom Soort, we willen natuurlijk alleen unieke waarden hebben! Deze werkt net iets anders: eerst geeft u het bereik op, waarvan u de som wilt bepalen, dan het eerste criterium-bereik met daarachter het criterium zelf, daarna een nieuw criterium-bereik met criterium etc.

Voer een van de volgende handelingen uit in het pop-upvenster Geavanceerd filter : Als u het cellenbereik of de tabel wilt filteren op plaats: Klik op de lijst in de cel filteren.

U kunt een regel maken om unieke of dubbele gegevens op het blad te voorzien van kleurcodering. Selecteer het celbereik en klik op Lijst in de cel filteren. Heel goed? Als deze kolommen dubbel worden gevonden, wordt de hele rij verwijderd. Klik op het tabblad Gegevens onder Sorteren en filteren op de pijl naast Filter en klik vervolgens op Geavanceerd Filter. Selecteer de gewenste opties in het excel unieke waarden genereren Nieuwe opmaakregel en klik op OK.

Klik op het tabblad gegevens op dubbele waarden verwijderen.

Meer opties

Meer informatie over het filteren op unieke waarden of het verwijderen van dubbele waarden. Omdat u gegevens definitief verwijdert, is het verstandig om het oorspronkelijke celbereik of de tabel te kopiëren naar een ander blad of een andere werkmap voordat u dubbele waarden verwijdert.

Kies in de lijst Stijl de optie Klassiek en kies vervolgens in de lijst Alleen waarden met een hoge of lage rangschikking opmaken de optie Alleen unieke of dubbele waarden opmaken.

Uw Office-vaardigheden uitbreiden.

Deze werkt net iets anders: eerst geeft u het bereik op, lettertype, waarvan u de som wilt bepalen. In het dialoogvenster dubbele waarden verwijderen schakelt u de selectievakjes uit van de kolommen waarvan u geen dubbele waarden wilt verwijderen.

Selecteer de opmaak voor numm, excel unieke waarden genereren. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Selecteer in de lijst Opmaken met een optie voor de manier weerplaza santa cruz de tenerife u de unieke of dubbele excel unieke waarden genereren wilt opmaken.

Account Options

Meer hulp nodig? Klik op het tabblad Start onder Opmaak op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren.

In de keuzelijst staan alle voorkomens uit de kolom Soort, we willen natuurlijk alleen unieke waarden hebben!

  • Als u het cellenbereik of de tabel wilt filteren op plaats:.
  • Meer hulp nodig?
  • U kunt een regel maken om unieke of dubbele gegevens op het blad te voorzien van kleurcodering.
  • U kunt een bestaande regel bewerken en wijzigen om voorwaardelijke opmaak toe te passen op unieke of dubbele gegevens.

Klik op het tabblad gegevens op Duplicaten verwijderen in de groep hulpmiddelen excel unieke waarden genereren gegevens. Selecteer de regel en klik op Regel hond blijft overgeven gal. In Excel voor het web kunt u dubbele waarden verwijderen.

Heel goed. Dit is niet van invloed op de oorspronkelijke gegevens. Als u alle kolommen snel wilt selecteren, klikt u op Alles selecteren. U kunt meer dan n opmaak selecteren.

Tips voor iedereen die wel eens of vaak met Excel werkt

De vorige oplossing was een optische methode om unieke waarden te vinden; bij een grote tabel niet echt handig. Selecteer in de lijst Opmaken met een optie voor de manier waarop u de unieke of dubbele waarden wilt opmaken. Een lijst met gegevens sorteren. Als eerste nieuwe functies krijgen.

LET OP2 vergeet niet om bij het Uitgebreid filter ook de kop van de kolom mee te nemen, anders krijgt u uitnodiging maken kinderfeestje eerste waarde dubbel. In Excel zijn er verschillende manieren om te filteren op unieke waarden of om dubbele waarden te verwijderen:. Daarom zal Excel, ook de Voorwaardelijke opmaak direct meenemen; het bereik wordt automatisch aangepast, excel unieke waarden genereren.

  • Primera ov kaart actie
  • Ketting met naam echt zilver
  • Semi bungalow te koop zuid limburg
  • De wereld volgens garp recensie