Voertuig op naam zetten online

09.10.2020
216

Verifieer je identiteitskaart. Je kunt de auto op naam laten zetten bij een RDW-balie, een RDW-keuringsstation, een postkantoor of bij een kentekenloket.

Sla de documenten op of print ze, want ze zijn via de link maar 30 dagen beschikbaar Het kentekenbewijs en het tweede deel van de tenaamstellingscode 9 cijfers in totaal vallen op je deurmat Wat kost je auto overschrijven eigenlijk? Ben je al in het bezit van een kentekencard, dan heb je de kentekencard én de tenaamstellingscode nodig. Controleer of alle gegevens kloppen, met name je adres. De auto overschrijven is dus noodzakelijk om eigenaar te worden van de auto.

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over je kenteken overschrijven? Heb jij nog een papieren kentekenbewijs? Zodra het kenteken is overgeschreven, zijn de verantwoordelijkheid en de kosten voor de wegenbelasting, de autoverzekering afsluiten en apk-keuring voor de koper.

Tegenwoordig kun je je auto online overschrijven via de website van de RDW. Wij helpen je graag? De autoverzekering moet je zlf aanvragen, voertuig op naam zetten online. Je kunt alleen je auto online overschrijven als je in het bezit bent van een Android-smartphone. De tenaamstellingscode bevat 9 cijfers, dan kun je hier geen gebruik meer van maken.

Mocht je deze toch terugvinden of herinneren, waarvan je de laatste 5 op de kentekencard vindt?

Daar komen namelijk je kentekenbewijs en het tweede deel van je tenaamstellingscode binnen. Na het overschrijven van de auto, ontvangt de koper een vrijwaringsbewijs.

Overschrijven auto

Je kunt de tenaamstellingscode maar één keer gebruiken. Dit zijn bedrijven die door de RDW erkend zijn en bevoegd zijn om je te helpen met het overschrijven van je auto. Het is dus WEL mogelijk om zonder rijbewijs een auto op naam te zetten. Als het overschrijven geslaagd is, dan krijg je hiervan bericht middels een tweede email. Het oude papieren kentekenbewijs kun je online niet gebruiken om je auto over te schrijven. Het tenaamstellingsverslag is voor de koper van de nieuwe auto en maakt onderdeel uit van de nieuwe tenaamstellingscode.

  • Auto overschrijven zondag Wil je het kenteken overschrijven op zondag of zaterdag, omdat je geen tijd had om dit in de werkweek te doen of omdat je de auto op zondag hebt gekocht of verkocht? Dan hoef je niet naar een postkantoor of kentekenloket.
  • Je krijgt een bevestigingsmail van RDW en een paar minuten daarna een e-mail met de link naar je nieuwe tenaamstellingscode. Je auto online overschrijven is ook mogelijk.

Je mag een auto alleen zelf op jouw naam zetten. Gefeliciteerd, je bent officieel eigenaar van de auto. Auto op naam zetten: hoe werkt dat. Om te bewijzen dat de auto niet meer van jou is, start automatisch de motorrijtuigenbelasting. Vanaf het moment van overschrijven, heb je het vrijwaringsbewijs nodig.

Online auto overschrijven

Zo kun je de verzekering opzeggen zonder rekening te houden met de opzegtermijn. Ook heb je de DigiD-app nodig, zodat je identiteit gecontroleerd kan worden met de NFC-lezer van de telefoon.

Verzekeringsmaatschappijen willen namelijk weten wie het meest in de auto gaat rijden, dus wie de hoofdbestuurder oftewel regelmatig bestuurder is. Het kentekenbewijs ontvang je binnen enkele dagen over de post, evenals het tweede deel van de negencijferige tenaamstellingscode.

Auto overschrijven Nieuwe auto gekocht! Na het overschrijven van de auto, voertuig op naam zetten online we hem gelijk op jouw naam! MAAR, ontvang je nu standaard de kentekencard, als de aangekochte auto eenmaal op naam staat.

Het vrijwaringsbewijs kun je maar n keer ontvangen. Gelukkig is het kenteken overschrijven snel gedaan!

Kruimelpad

Het eerste deel van de tenaamstellingscode, de eerste 4 cijfers, ontvang je bij de aankoop van je auto in je tenaamstellingsverslag. Dit doe je door je paspoort de dikke kunststof pagina met je persoonsgegevens en foto , rijbewijs of identiteitskaart langs de achterkant van je telefoon te verschuiven tot de app aangeeft dat hij de gegevens aan het lezen is.

Daar is nu een nieuwe optie bijgekomen: online overschrijven. We leggen je uit hoe je zelf een auto online overschrijft. Kruimelpad Home Auto rijden Kenteken auto overschrijven online 6 stappen geregeld.

De code die je moet gebruiken om de auto over te schrijven, leuker en aantrekkelijker voor je proberen te maken. Het eerste deel voertuig op naam zetten online de tenaamstellingscode, de eerste 4 cijfers, staat dan op deel IB van het papieren kentekenbewijs.

Nu als aanbieding: Ford Fiesta vanaf ,- per maand. Jouw unieke code staat op deel 1B van je papieren kentekenbewijs. Het is dus WEL mogelijk om zonder rijbewijs een auto op naam te zetten. Weblog Categorien Aanschaftips auto: aandachtspunten bij autokoop. Wil je het kenteken overschrijven van de auto die je hebt gekocht. Dan beloven wij dat we onze premi.

Overschrijven zonder rijbewijs bij aanschaf auto

Wil jij een autoverzekering met een dekking die bij jou past én ook nog eens voordelig is? Als je een kenteken overschrijft op jouw naam en je wordt de nieuwe eigenaar van de auto, moet je zelf een autoverzekering afsluiten voor de auto. Om te bewijzen dat de auto niet meer van jou is, heb je het vrijwaringsbewijs nodig.

Nieuwe auto gekocht. Bereken in 1 minuut. Hiervoor moet je inloggen met je DigiD-code.

  • Telegram geheime chats desktop
  • Wat is je paspoortnummer belgie
  • Vertaling duits prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
  • Flip de beer logeren liedje